Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Λεώνης: «Να γίνει ξανά ανταγωνιστική η Εθνική»


Ο Αλέκος Λεώνης αποτελεί και επίσημα τον Α’ προπονητή της Εθνικής ανδρών, καθώς η εισήγηση της Επιτροπής Εθνικών ομάδων έγινε αποδεκτή από το Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ.. 
Ο Μακεδόνας τεχνικός που βρέθηκε στο τιμόνι της Εθνικής το διάστημα 2007-2008, μίλησε στο www.volleyball.gr και δεν έκρυψε ότι ήταν επιθυμία του να επιστρέψει στον «γαλανόλευκο» πάγκο.
  - Επιστρέφετε στην Εθνική, μετά από τρία χρόνια, ποιο είναι το συναίσθημα που σας δημιουργείται;
«Νιώθω πολύ όμορφα που θα βρεθώ και πάλι με παλιούς φίλους, συνεργάτες και ανθρώπους της Ομοσπονδίας που έχουμε δουλέψει μαζί ξανά στο παρελθόν. Ευχαριστώ τη διοίκηση της Ε.Ο.ΠΕ. που μου δίνει την ευκαιρία να δουλέψω και πάλι στην Εθνική και θέλω να πιστεύω, ότι στο τέλος θα είμαστε όλοι κερδισμένοι από αυτή τη νέα συνεργασία».

- Ποιο ήταν το κίνητρο για να αναλάβετε ξανά την Εθνική; Νιώθατε ότι είχε μείνει η προηγούμενη δουλειά σας στη μέση; 
«Όχι, άλλωστε η προηγούμενη θητεία μου ως Ομοσπονδιακός τεχνικός σταμάτησε με την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, οπότε δεν μπορώ να πω ότι είχα αφήσει κάτι στη μέση. Από την άλλη, όταν μιλάμε για Εθνική ομάδα, κίνητρο υπάρχει πάντα και είναι μεγάλο. Ήθελα πολύ να δουλέψω ξανά με τους κορυφαίους Έλληνες παίκτες και να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ξανά μια ανταγωνιστική Εθνική ανδρών που θα την σέβεται κάθε αντίπαλος τουλάχιστον σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

- Ωστόσο, η Εθνική δεν πήρε την πρόκριση στα τελικά για το Euro 2011 και μπροστά μας έχουμε πλέον μόνο το Ευρωπαϊκό Λιγκ. Ποιος είναι ο πρώτος μεγάλος στόχος σας; 
«Δεν θα με ακούσετε να μιλάω ούτε για Ολυμπιακούς Αγώνες, ούτε για κάτι τεράστιο που δεν θα μπορέσουμε να το πετύχουμε. Προτιμώ τους ρεαλιστικούς στόχους, με σπουδαιότερο την πρόκριση στο επόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αυτό δεν θα γίνει από τη μία μέρα στην άλλη, γι’ αυτό θα πρέπει να αρχίσουμε με μια καλή πορεία στο Ευρωπαϊκό Λιγκ. Να πάρουν χρόνο συμμετοχής κάποια παιδιά που πρέπει να δούμε και να κάνουμε δοκιμές. Αν έρθει και κάποια διάκριση θα είναι καλοδεχούμενη, αλλά σε πρώτη φάση δεν είναι το ζητούμενο».

- Να δούμε δηλαδή το Ευρωπαϊκό Λιγκ σαν μια ευκαιρία για να μπει η Εθνική ξανά σε σωστές βάσεις;
«Πρέπει να εκμεταλλευτούμε σωστά τη διοργάνωση που έχουμε μπροστά μας προς όφελος της Εθνικής. Να μην χάσουμε άλλο χρόνο και να μην κάνουμε πισωγυρίσματα. Πιστεύω ότι όλοι το θέλουμε αυτό, αλλά θα χρειαστεί δουλειά για να το καταφέρουμε και στην πράξη».

- Τι αλλαγές σκοπεύετε να κάνετε; Θα ξεκινήσετε με ανανέωση;
«Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για τις αλλαγές που θα γίνουν και κυρίως για ονοματολογία και κλήσεις. Θα τα βάλουμε κάτω, θα αξιολογήσουμε το υπάρχων υλικό, θα δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε νέα πρόσωπα και σιγά-σιγά θα πρέπει να φτιάξουμε την αγωνιστική φιλοσοφία και τη νοοτροπία της ομάδας ». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου