Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Οι χουλιγκάνοι «χτύπησαν» και σε αγώνα Παίδων

Η διοίκηση του ΑΣ Περιστερίου Βόλεϊ καταγγέλει πρωτοφανή επεισόδια που έγιναν στον αγώνα Παίδων με την Ηλιούπολη. Η επιστολή - καταγγελία αναφέρει:

«Με ιδιαίτερη απογοήτευση γράφουμε αυτές τις γραμμές για να περιγράψουμε γεγονότα και καταστάσεις που πραγματικά μας εξοργίζουν και μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν έχει νόημα η συνέχιση της τεράστιας προσπάθειας που καθημερινά καταβάλουμε...
Επίσης σας ζητάμε εκ των προτέρων συγγνώμη για τη φρασεολογία που χρειάζεται να αναπαράγουμε για τους σκοπούς πληρέστερης ενημέρωσής σας.
Στον αγώνα του παιδικού πρωταθλήματος ΓΣ Ηλιούπολη – ΑΣ Περιστέρι που διεξήχθη στο κλειστό του 5ου και 20ου Δημοτικού σχολείου Ηλιούπολης τη Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011 γίναμε μάρτυρες απαράδεκτων ενεργειών οπαδών (ναι καλά διαβάζετε!) της αντιπάλου ομάδας (ΓΣ Ηλιούπολης) που κατέκλυσαν το μικρό σχολικό γήπεδο της πόλης.
Ο αγώνας ξεκίνησε ήρεμα μεταξύ συγγενών και φίλων όπως διεξάγονται όλα τα πρωταθλήματα βόλεϊ στην Ελλάδα από παιδικό έως την επαγγελματική κατηγορία. Όμως, στο 5-5 του πρώτου σετ άνοιξε διάπλατα η πόρτα για να μπουν μέσα χούλιγκανς με άγριες διαθέσεις. Μάλιστα ήταν τόσοι πολλοί που ασφαλώς δε χωρούσαν στις μικρές κερκίδες και εκτονώθηκαν περιμετρικά του γηπέδου, με τους περισσότερους οριακά στις τελικές γραμμές του σερβίς. Αυτό πρακτικά σήμαινε αλλοίωση της ελεύθερης ζώνης και αδυναμία ακόμη και για την σωστή εκτέλεση του σερβίς. Πολλές φορές οι αθλητές μας διαμαρτυρήθηκαν στο προπονητή για κατάσταση τρόμου και φόβου αφού άκουγαν εκφράσεις τύπου <<χάστο (το σερβίς) γιατί θα σε σκοτώσω>>.
Όταν ο προπονητής μας απηυδισμένος διαμαρτυρήθηκε και ζήτησε την αστυνομία από τον διαιτητή, καθυβρίστηκε από οπαδούς με τις εκφράσεις <<θα τα πούμε έξω μ……>>, <<θα δεις τι θα πάθεις γ……>>. Μέσα στην όλη πρωτόγνωρη για το άθλημα και την κατηγορία ατμόσφαιρα αυτές οι βρισιές προφανώς δεν ακούστηκαν ή δικαιολογήθηκαν από το διαιτητή.
Στο τέλος του 4ου σετ (νικηφόρο για την Ηλιούπολη) οι χούλιγκανς σε έκρηξη χαράς μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Ο διαιτητής τότε κάλεσε την Αστυνομία η οποία κατέφθασε με καθυστέρηση 10-15 λεπτών. Οι δυο αστυνομικοί που εμφανίστηκαν ήταν αριθμός ανεπαρκής για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και επιπροσθέτως μέσα σε λίγα λεπτά αποχώρησαν από το γήπεδο.
Σε εκείνο το χρονικό σημείο ένας από τους χούλιγκαν κινήθηκε απειλητικά προς γονέα αθλητή μας, ο οποίος βιντεοσκοπούσε τον αγώνα, απαιτώντας την κασέτα του βίντεο την οποία και τελικά απέσπασε με ύβρεις και απειλές.
Παρά το σοβαρό αυτό επεισόδιο και αφού οι δύο αστυνομικοί είχαν ήδη αποχωρήσει, ο διαιτητής αποφάσισε (για ποιο λόγο άραγε?) να ξαναρχίσει ο αγώνας. Τότε με προτροπή του ιδρυτικού μέλους του συλλόγου μας κ. Λεωνίδα Καραϊσκου, τη σύμφωνη γνώμη του προπονητή μας και προς ανακούφιση αθλητών και γονέων, η ομάδα μας δήλωσε στο διαιτητή αδυναμία να συνεχίσει υπό καθεστώς φόβου και τρόμου και πολιτισμένα αποσύρθηκε στο πάγκο της. Πράξαμε το αυτονόητο για την ψυχική και σωματική ακεραιότητα των αθλητών μας.
Με την παρούσα καταγγελία σας ζητούμε να διερευνήσετε το απαράδεκτο αυτό γεγονός. Προς ενημέρωσή σας, παράγοντες άλλων ομάδων μας δήλωσαν την συμπαράστασή τους και ομολόγησαν ότι «τα ίδια έκαναν και σε αυτούς».
Θέλοντας να σταματήσουμε τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα και να προστατέψουμε το άθλημά μας, σύλλογός μας αποφάσισε:
Α) Να προβεί σε σχετική καταγγελία προς το Υπουργείο Παιδείας και την αρμόδια σχολική επιτροπή στην οποία ανήκει ο συγκεκριμένος αθλητικός χώρος.
Β) Να γίνει καταγγελία προς την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και την ΕΣΠΕΔΑ
Γ) Να αναζητηθούν ευθύνες για την στάση του διαιτητή και την αποχώρηση των δύο αστυνομικών.
Δ) Να ευχαριστήσει γονείς και παράγοντες της Ηλιούπολης που συνόδευσαν την αποστολή μας μέχρι τα αυτοκίνητα για τον κίνδυνο επεισοδίων.
Την περίοδο που ο ελληνικός αθλητισμός βάλλεται από ακραία φαινόμενα βίας και η ΕΟΠΕ κάνει προσπάθεια προστασίας του βόλεϊ, ο σύλλογός μας θα αναζητήσει από τους ανωτέρω αρμόδιους φορείς να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες διαφορετικά θα είναι υπεύθυνοι για παρόμοια γεγονότα στο μέλλον.
Δηλώνουμε ότι ο σύλλογός μας δεν ενδιαφέρεται για την αγωνιστική έκβαση του αγώνα. Αν ήταν αυτός ο σκοπός μας δεν θα αποχωρούσαμε την στιγμή που η ήττα με 3-2 σετ ήταν αρκετή για την πρόκριση της ομάδας μας.
Πρόθεσή μας είναι η αποχώρηση της ομάδας μας ή και η οριστική αποχώρηση του συλλόγου μας από τις επίσημες αγωνιστικές δραστηριότητες του βόλεϊ στην περίπτωση συνέχισης παρόμοιων επεισοδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου