Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Παρεμβάσεις Στουραΐτη, Μπεργελέ στη συνάντηση της Ε.Ο.ΠΕ με το ΚΚΕ

Για τα προβλήματα του ελληνικού ερασιτεχνικού αθλητισμού συζήτησε αντιπροσωπεία της Ε.Ο.ΠΕ. με τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Συγκεκριμένα, ο Α’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιάννης Στουραΐτης, ο γενικός γραμματέας, Παναγιώτης Σιδέρης και ο ειδικός σύμβουλος ανάπτυξης, Νίκος Μπεργελές συναντήθηκαν με την κ. Παπαρήγα στην αίθουσα «Δημήτρης Παπασπύρου» στη Βουλή, στο πλαίσιο των προσκλήσεων που έχει απευθύνει το ΚΚΕ σε όλες τις Ομοσπονδίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 
Συζητήθηκαν θέματα της βίας, του ντόπινγκ, της περικοπής των επιχορηγήσεων στα σωματεία και τις ομοσπονδίες, της υποβάθμισης του σχολικού αθλητισμού και της υγείας των αθλητών.
Ο Α’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιάννης Στουραΐτης έθεσε στη συζήτηση το θέμα του θεσμικού πλαισίου που πρέπει να υπάρξει για να παρεμβαίνουν ενημερωτικά οι ομοσπονδίες στα σχολεία, να αναλάβουν δηλαδή πρωτοβουλίες και εκπαιδευτική δράση για την προβολή του αθλήματος.
Τέθηκε επίσης από τον Γιάννη Στουραΐτη το θέμα δημιουργίας συντονιστικού οργάνου από όλες τις ομοσπονδίες ως αντίβαρο στην πολιτική περικοπών που ασκείται, για να μπορούν να διεκδικήσουν συνολικά καλύτερους όρους για τα αθλήματα.
Ο ειδικός σύμβουλος ανάπτυξης της Ε.Ο.ΠΕ, Νίκος Μπεργελές ζήτησε με παρέμβασή του, τον επαναπροσδιορισμό της έννοιας του αθλητισμού. Να ιεραρχηθούν δηλαδή οι προτεραιότητες και να αναπτυχθεί η στρατηγική που θα ακολουθηθεί σε όλη την αθλητική πυραμίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου