Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

«Γιορτή για την Πάτρα ο αγώνα με Ματσεράτα»


To μεσημέρι της Τρίτης πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεντεύξεων τύπου του γηπέδου της ΕΑΠ Λουξ, η συνέντευξη τύπου της ομάδας ενόψει του αυριανού (19.00) αγώνα που θα δώσει στο «Τόφαλος» με αντίπαλο την Ιταλική Ματσεράτα, στο πλαίσιο του πρώτου ημιτελικού του Challenge Cup. Το παρ;ών στην συνέντευξη τύπου έδωσαν εκπρόσωποι της διοίκησης, του τεχνικού team, της ομάδας, των χορηγών και του Δήμου Πατρέων.
Πριν ξεκινήσει η συνέντευξη τύπου, ο εκ των υπεύθυνων του τμήματος μάρκετινγκ της ΕΑΠ Λουξ, Γκας Καραγιάννης παρουσιάσε στους παρευρισκόμενους ένα ειδικό βιντεάκι με στιγμιότυπα από όλη την φετινή ευρωπαϊκή πορεία της Πατρινής ομάδας.
Πρώτος πήρε το λόγο, ο πασαδόρος της ΕΑΠ Λουξ, Βασίλης Κουρνέτας ο οποίος είπε: «Είναι ήδη πολύ μεγάλη επιτυχία που βρίσκεται η ΕΑΠ Λουξ στους 4 του Challenge Cup και μάλιστα για δεύτερη φορά στην ιστορία της, κάτι που δείχνει πόσο καλή ομάδα είναι. Μπροστά μας βρίσκεται μια πολύ μεγάλη ομάδα όπως είναι η Ματσεράτα, ξέρουμε ότι έχουμε δύσκολο έργο αλλά και μεγάλο κίνητρο αφού δεν παίζεις κάθε μέρα με ομάδες όπως είναι η Ματσεράτα. Θέλουμε τον κόσμο της Πάτρας κοντά μας αύριο αφού θα παρακολουθήσουν ένα σπουδαίο παιχνίδι και μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης».
Στη συνέχεια πήρε το λόγο, ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Χριστόπουλος ο οποίος τόνισε: «Το αυριανό παιχνίδι είναι μια γιορτή όχι μόνο για την Πάτρα αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα αφού εκπροσωπούμε την χώρα ως η μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει στην Ευρώπη. Ηταν πολύ δύσκολη η φετινή προσπάθεια που κάναμε, με μακρινά και επίπονα ταξίδια για να έρθει η στιγμή να παίξουμε αύριο ένα ημιτελικό κυπέλλου Ευρώπης κόντρα σε μια ομάδα όπως η Ματσεράτα που είναι από τις κορυφαίες στην Ευρώπη. Λίγες φορές έχουμε αυτή την ευκαιρία και θέλουμε όλοι να την χαρούμε. Η ομάδα θα είναι έτοιμη στο 100% και θα τα δώσουμε όλα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μακάρι να είμαστε και λίγο τυχεροί αύριο. Θέλω να κάνω κάλεσμα στον κόσμο να είναι δίπλα μας, να γίνει ο έβδομος παίκτης μας και να δείξουμε σε όλη την Ελλάδα μια πολύ ωραία εικόνα».
Ακολούθως μίλησε ο Ανδρέας Συνοδινός ο οποίος εκπροσώπησε τον πρόεδρο της ΕΑΠ Λουξ, Μανόλη Ρογδάκη ο οποίος απουσίαζε.
Ο Ανδρέας Συνοδινός σημείωσε: «Η ΕΑΠ Λουξ αναλαμβάνει αύριο μια ιστορική ευθύνη, να παίξει για πρώτη φορά στην Πάτρα ένα ημιτελικό κυπέλλου Ευρώπης και δηλώνω πως είναι έτοιμη να ανταποκριθεί και οργανωτικά και αγωνιστικά. Θα είναι χαρά για όλη την Πάτρα αυτή η αναμέτρηση και ειμαι αισιόδοξος ότι όλα μπορούν να πάνε καλά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγους μας για την βοηθεια τους, γιατι ειδικά αυτούς τους δύσκολους καιρούς, είναι απαραίτητη».
Στη συνέχεια μίλησε και ο Δημοτικός Συμβουλος Ηλίας Γρηγόρης, εκπρόσωπος του Δημάρχου Πατρέων όπου ανάφερε: «Ζούμε ιστορικές στιγμές για τον αθλητισμό και είναι μεγάλη χαρά για την πόλη της Πάτρας σε ένα μαύρο φόντο. Μπορεί η Ελλάδα να έχει το στίγμα της οικονομικής χρεοκοπίας και ειδικότερα στον αθλητισμό να υπάρχουν φαινόμενα βίας όπως αυτά που έγιναν πρόσφατα στο γήπεδο Καραϊσκάκη αλλά για αυτούς τους λόγους, η ευκαιρία που δίνει η ΕΑΠ Λουξ στους Πατρινούς φιλάθλους ώστε να χαρούν αύριο είναι πολύ μεγάλη. Τίποτα δεν είναι αδύνατο στον αθλητισμό, η ΕΑΠ Λουξ μπορεί να πετύχει αύριο τη νίκη και της εύχομαι καλή επιτυχία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την διοίκηση της ομάδας, το τεχνικό team και τους παίκτες για την μέχρι τώρα προσπάθεια τους».
Την δική τους ευχή για το παιχνίδι με την Ματσεράτα, έκαναν και οι εκπρόσωποι των χορηγών που παραβρεθήκαν στην συνέντευξη του και είναι οι εξής:
Πλάτωνας Μαρλαφέκας (εταιρεία Λουξ): «Είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά, πρέπει να δείξουμε προς τα έξω μια πολύ καλή εικόνα της Πάτρας αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Δεν είναι εύκολο κάθε χρόνο να παίζουμε με τέτοια μεγαθήρια και θεωρώ ότι η διοίκηση, το τεχνικό team και οι παίκτες έχουν κάνει το χρέος τους με την πρόκριση στους 4. Προσωπικά θέλω να καλέσω όλους τους εκπροσώπους του δήμου Πατρέων, της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τους Βουλευτές να έρθουν αύριο στο γήπεδο και να υποστηρίξουν την ΕΑΠ Λουξ».
Σπύρος Γεννατάς (εταιρεία Super Cargo): «Για μένα ο αυριανός αγώνας ανήκει στους παίκτες και τον προπονητή οι οποίοι από το ξεκίνημα της σεζόν έχουν κοπιάσει πάρα πολύ. Θυμάμαι στο παιχνίδι με την Φινλανδικη Σαν Ούλου άλλαξαν τέσσερα αεροπλάνα για να πάνε στον προορισμο τους και να επιστρέψουν. Θεωρώ ότι τα παιχνίδια με την Ιταλική Ματσεράτα θα αποτελέσουν παρακαταθήκη για το μέλλον αυτής της ομάδας. Η ΕΑΠ Λουξ παρά τα όποια άσχημα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο ελληνικό βόλεϊ, δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα για οικονομικά προβλήματα και άλλα αρνητικά σχόλια και ελπίζω να έχει θετικό απολογισμό την φετινή σεζόν. Ευχομαι καλή επιτυχία».
Θεόδωρος Δούρος (εταιρεία Dur): « Η συνδρομή της Dur στην ΕΑΠ Λουξ είναι απειροελάχιστη μπροστά στην χαρά και την ψυχολογική ανάταση που μας προσφέρει με την πρόκριση στην τετράδα της Ευρώπης. Συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια που έχουν κάνει και εύχομαι καλή επιτυχία αύριο κόντρα στην Ματσεράτα".
Θανάσης Τριανταφυλίδης (Εταιρεία «5ΑCEC»): Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία και να δώσω συγχαρητήρια σε όλους για την πορεία της ομάδας. Έχει αποδείξει όχι μόνο φέτος, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στο υψηλό επίπεδο».
* Στο αγωνιστικό μέρος, οι παίκτες της ΕΑΠ Λουξ θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους το βράδυ της Τρίτης, με προπόνηση στο Τόφαλος. Μετά το τέλος της προπόνησης ο τεχνικός Γιώργος Χριστόπουλος θα ανακοινώσει τους παίκτες που βρίσκονται στην αποστολή της ΕΑΠ Λουξ.
* Από το μεσημέρι της Τρίτης βρίσκεται στην Πάτρα η αποστολή της Ματσεράτα η οποία κατέλυσε σε ξενοδοχείο της περιοχής. Οι παίκτες της Ματσεράτα θα κάνουν προπόνηση στο Τόφαλος το απόγευμα (19.00) της Τρίτης.
* Ο Σέρβος Μπόρις Κολάρεβιτς και ο Ρουμάνος Λουτσιάν Βασίλε Ναστάζε θα «σφυρίξουν» τον ανάμεσα στην ΕΑΠ Λουξ και την Ματσεράτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου