Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Δρίκος: «Τιμή και ευθύνη η Εθνική»

Και τυπικά Β’ προπονητής της Εθνικής ανδρών είναι ο Σωτήρης Δρίκος, ο οποίος έλαβε το χρίσμα από το Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. που αποδέχτηκε την εισήγηση της Επιτροπής Εθνικών ομάδων για να αποτελέσει το «δίδυμο» στον πάγκο της Εθνικής, μαζί με τον Αλέκο Λεώνη. Ο ίδιος, μιλώντας στο www.volleyball.gr, τόνισε ότι αποτελεί τιμή η ανάληψη καθηκόντων ως Ομοσπονδιακός προπονητής, αλλά και μεγάλη ευθύνη.

- Πρώτη φορά στην Εθνική, πως νιώθετε που θα προσφέρετε από ένα σημαντικό πόστο για το ελληνικό βόλεϊ;

«Αναμφίβολα πρόκειται για μεγάλη τιμή που μου γίνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπεύθυνους για την ευκαιρία που μου δίνεται να δουλέψω μαζί με έναν καταξιωμένο Έλληνα προπονητή, όπως είναι ο Αλέκος Λεώνης. Αισθάνομαι υπερήφανος γι’ αυτή την επαγγελματική προοπτική και κυρίως γιατί προέρχεται έπειτα από σκληρή δουλειά. Εννοείται ότι από οποιοδήποτε πόστο και αν υπηρετείς την Εθνική, οφείλεις να δίνεις πάντα ό,τι έχεις και δεν έχεις».

- Μετά τη θητεία σας σε πάγκους ελληνικών ομάδων, με κυριότερη τον Ολυμπιακό, πλέον αναλαμβάνετε έναν αρκετά διαφορετικό ρόλο. Φοβάστε τη διαφορά της δουλειάς σε σχέση με τους συλλόγους;

«Όχι δεν το φοβάμαι καθόλου, γιατί μου αρέσουν οι προκλήσεις και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που πάντα ήθελα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου στην Εθνική. Φυσικά, δεν είναι απόλυτο ότι ένας καλός προπονητής στους συλλόγους θα είναι το ίδιο καλός και στις Εθνικές ή το αντίστροφο. Για παράδειγμα, η επιτυχία σε διασυλλογικό επίπεδο εξαρτάται τις περισσότερες φορές από το μπάτζετ και από την οργάνωση της ομάδας. Όταν έχεις τα χρήματα μπορείς να διαλέξεις μέσα από μία τεράστια δεξαμενή ξένων κυρίως αθλητών. Επίσης, είναι διαφορετικός ο τρόπος που θέτεις στόχους σε μια ομάδα, γιατί δεν υπάρχουν αυτοί οι μακροπερίοδοι όπως στις Εθνικές. Γενικώς, ο όλος σχεδιασμός και η φιλοσοφία δεν θα έλεγα ότι μοιάζουν. Δεν ξέρω εάν τελικά η προπονητική στην Εθνική θα αποδειχτεί πιο εύκολη ή πιο δύσκολη, αλλά πιστεύω στις ικανότητές μου».

- Έχετε κάποιες προσωπικές φιλοδοξίες στην Εθνική;

«Οι φιλοδοξίες μου είναι συνυφασμένες με τους στόχους της Εθνικής. Έτσι, ο πρώτος στόχος που θέσαμε με τον κ. Λεώνη, είναι να παρουσιάσουμε μία ομάδα που τον Μάιο του 2012 θα είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις αγωνιστικές απαιτήσεις των προκριματικών του Euro 2013. Εάν η Εθνική πάρει την πρόκριση, θα έχω πετύχει κι εγώ τις φιλοδοξίες μου. Ξεκινάμε, όμως, από το Ευρωπαϊκό Λιγκ και πρέπει να προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε αυτόν τον χρόνο που έχουμε μπροστά μας».

- Η Ομοσπονδία έθεσε ως βασική προϋπόθεση οι Εθνικές να λειτουργήσουν σαν συγκοινωνούντα δοχεία. Θα τα καταφέρουμε;

«Θεωρώ ότι όλοι οι προπονητές που δουλεύουν στις Εθνικές ομάδες είναι άξιοι, επιλεγμένοι με σωστά κριτήρια από την Ομοσπονδία και άρα δεν υπάρχει λόγος να μην μπορούμε να συνεργαστούμε. Εφόσον υπάρχει ικανότητα, θέληση και συνέπεια, μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία της Εθνικής σε όλα τα επίπεδα. Μπορεί και στο παρελθόν να έγιναν προσπάθειες να δουλέψει παράλληλα η Εθνική ανδρών με την Εφήβων και την Παίδων, αλλά να μην φάνηκαν τα αποτελέσματα, λόγω συγκυριών, δεν μπορώ να το γνωρίζω. Το σίγουρο είναι ότι θα γίνει ένας ενιαίος σχεδιασμός με στόχο οι ομάδες να δουλεύουν πάνω στην ίδια βάση, και την ίδια φιλοσοφία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου