Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

«Να δώσουμε τα χέρια»


Ο Γυμναστικός Σύλλογος Ηλιούπολης εξέδωσε ανακοίνωση απάντηση στην ανακοίνωση του Περιστερίου για τα επεισόδια στον μεταξύ τους αγώνα για το πρωτάθλημα Παίδων:



Με έκπληξη και λύπη διαβάσαμε τα όσα ισχυρίζεται ο σύλλογος του Περιστερίου, αλλοιώνοντας και διαστρεβλώνοντας τα πραγματικά γεγονότα με σκοπό να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα εις βάρος της ομάδας μας και να αποδυναμώσει την τεράστια προσπάθεια των παιδιών μας και την πρόκρισή μας στο final four...
Αγαπητοί φίλοι τα πράγματα έχουν ως εξής:


To γήπεδο του 5ου Δημοτικού σχολείου Ηλιουπόλεως είναι πράγματι μικρό το οποίο όμως πληρεί  τις προϋποθέσεις ασφαλείας (φύλαξη,2 είσοδοι-έξοδοι κ.λ.π.) και εγκεκριμένο φυσικά από την Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α  έδρα της ομάδας μας από την αρχή του πρωταθλήματος.Η πολύ καλή φετινή πορεία του παιδικού τμήματός μας έγινε πόλος έλξης όλο και περισσοτέρων
φιλάθλων στους αγώνες μας. Αρχικά μας παρακολουθούσαν γονείς και σιγά σιγά συμμαθητές,συναθλητές και απλοί φίλοι του βόλλευ.Ο αγώνας ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ήταν πράγματι μεγάλου βαθμολογικού ενδιαφέροντος και θα καθόριζε την είσοδο στο final four. Είχε μεγάλη προσέλευση κόσμου και τηρήθηκαν οι κανόνες ευπρέπειας.Εάν κατά την προσέλευση κοινού εισήλθαν έφηβοι,φίλοι ή συμμαθητές των παιδιών μας,κατά παρέες ή μεμονομένα ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ''ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ ΠΟΥ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΜΕ ΑΓΡΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ''.

Επιγραμματικά σημειώνουμε τον όρο του πραγματικού χουλιγκανισμού: χουλιγκανισμός είναι απείθαρχη και καταστροφική συμπεριφορά-όπως φιλονικίες, ο βανδαλισμός και ο εκφοβισμός-από ποδοσφαιρική ομοσπονδία, οπαδούς σύλλογο. Μάχες μεταξύ οπαδών αντίπαλων ομάδων μπορεί να γίνει πριν ή μετά τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων σε προκαθορισμένες τοποθεσίες μακριά από γήπεδα, προκειμένου να αποφύγουν συλλήψεις από την αστυνομία, ή μπορούν να ξεσπάσει αυθόρμητα στο γήπεδο ή στους γύρω δρόμους.
Στο Ποδόσφαιρο ο χουλιγκανισμός μπορεί να κυμαίνεται από κραυγές και μικρής κλίμακας fistfights και των ταραχών σε τεράστιες διαδηλώσεις, όπου οι επιχειρήσεις επίθεση ο ένας τον άλλον με θανατηφόρα όπλα όπως τα αθλητικά ρόπαλα, μπουκάλια, πέτρες και μαχαίρια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, φιλονικίες στο γήπεδο προκάλεσαν τους οπαδούς για να φύγει σε κατάσταση πανικού όπου τραυματίστηκαν όταν φράχτες ή τοίχοι κατέρρευσαν. Στις πιο ακραίες περιπτώσεις, χούλιγκανς, η αστυνομία, και οι παρευρισκόμενοι έχουν χάσει τη ζωή τους, και έχουν επενέβη ΜΑΤ με δακρυγόνα και τεθωρακισμένα οχήματα.
Ο αγώνας ήταν ντέρμπι και κρινόταν στον πόντο.Είχε ένταση,πάθος,παλμό,με ομολογουμένως άριστη αγωνιστική παρουσία και των δύο ομάδων.
Επειδή είμαστε στα γήπεδα χρόνια ως αθλητές,σαν προπονητές και σαν γονείς όλοι γνωρίζουμε ότι όταν ο αγώνας κρίνεται στον πόντο και η πλειοψηφία των θεατών είναι παιδιά ηλικίας 12 εως 18 ετών, θα υπάρχει ενθουσιασμός,ζήλος και υπερβολή.Το αν πανηγυρίζαν υπερβολικά τον κάθε πόντο μας ή δυσανασχετούσαν όταν κέρδιζε πόντο ο αντίπαλος είναι τουλάχιστον αστείο να το ονομάσουμε ''απειλή κατά της ακεραιότητας των αθλητών'' ή  ''ύβρεις''.Και αυτό το τελευταίο θέλουμε να το τονίσουμε διότι ο προπονητής της ομάδας του Περιστερίου,καθόλα σεβαστός και άξιος, είναι μάλλον ο τελευταίος που θα πρέπει να δείχνει ευθυξία σε απρεπείς φράσεις,διότι και στον πρώτο αγώνα και σε αυτόν, δεκάδες άνθρωποι υπήρξαμε μάρτυρες, να στολίζει με ''Γαλλικά'' τους αθλητές του σε κάθε λάθος τους.
Διαβάσαμε επίσης ισχυρισμούς του Περιστερίου ότι από το πρώτο σετ απειλούνταν επεισόδια ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ;;;
Στο δεύτερο σετ που το κέρδισαν,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ;;;
Στο τρίτο σετ που επίσης κέρδισαν (και μάλιστα με διαφορά) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΤΟΥΣ ''''ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΥΣ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ'''';;
Στο τέταρτο σετ όσο είχαν ένα σεβαστό προβάδισμα δεν τους ενόχλησε τίποτα, όταν όμως κάναμε μια τεράστια ανατροπή και τους ισοφαρίσαμε άρχισαν να δηλώνουν δήθεν ενοχλημένοι και με προφανή σκοπό να  ''παγώσουν '' την ανάκαμψή μας, ο προπονητής τους διέκοψε τον αγώνα με την δικαιολογία ότι ζητούσε αστυνομική παρουσία για τον φόβο επεισοδίων στο τέλος του αγώνα!!Δηλαδή ΟΧΙ  γιατί γίνοταν επεισόδια,αλλά ΙΣΩΣ να γίνοταν μετά την λήξη ,όπως είπε. Μάταια προσπαθούσαμε να τους συνετήσουμε και εμείς σαν ομάδα και οι διατητές, να συνεχίσουν το παιχνίδι και να μην εκθέτουν τους αθλητές σε τραυματισμούς και σωματική καταπόνηση από εναλλαγές στην θερμοκρασία του σώματος.
Ζητήσαμε να σιγάσουν οι θεατές όπως και έγινε αλλά οι αντίπαλοι δεν πείσθηκαν να συνεχίσουν. Η αστυνομία ήρθε κατά απαίτηση του Περιστερίου ,διεπίστωσαν ότι δεν υπήρξε το παραμικρό έκτροπο και γι΄ αυτό τον λόγο απoχώρησε. Ξαναγυρίσανε στον αγώνα πήραμε το τέταρτο σετ με σαφή εικόνα υπεροχής μας για την συνέχεια.το Περιστέρι βλέποντας ότι πρέπει να ανακόψει το νικηφόρο ''ξέσπασμά'' μας επικαλέστηκε δήθεν έξαλλους πανηγυρισμούς ελάχιστων γονέων και συμμαθητών των αθλητών κατά των συνεχόμενων πόντων υπέρ μας. Στην έναρξη του 5ου σετ σε μια ύστατη προσπάθεια να παγώσει εκ νέου το παιχνίδι και  την ομάδα μας, ξανανακίνησε θέμα εκ του μη όντως.
Επειδή το ''έργο''  το είχαμε ξαναδεί και τους πίεζαν οι διαιτητές να συνεχίσουν τον αγώνα αφού ήταν αβάσιμοι οι ισχυρισμοί τους, προσφερθήκαμε να εκκενώσουμε το γήπεδο για να τους ικανοποιήσουμε.Δεν δέχτηκαν και θέλοντας να παρατείνουν την καθυστέρηση,ο προπονητής κάλεσε τηλεφωνικά τον παράγοντα του Περιστερίου κο Λεωνίδα Καραϊσκο ο οποίος ήταν εκτός αγώνα.Δεν γνωρίζουμε τι ειπώθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία τους αλλά λίγη ώρα αργότερα ο κος Καραίσκος όρμισε μαινόμενος εντός του αγωνιστικού χώρου και μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων μας,μιλούσε έντονα στον Α διαιτητή και έκανε νοήματα στον προπονητή να αποσύρει την ομάδα. Άνθρωποι προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν αλλά χωρίς αποτέλεσμα.Γυρίζοντας πάλι προς τον πάγκο του Περιστερίου,χωρίς καν να πλησιάσει,χωρίς να έχει ιδία γνώμη -διότι  ήταν απών-με έντονο τρόπο είπε ''παίρνω την ομάδα μου και φεύγω''.
Αν όπως λέει το Περιστέρι υπήρχαν  ''χουλιγκανς''  η συμπεριφορά του εν λόγω κυρίου θα είχε προκαλέσει σοβάρο επεισόδιο πράγμα που δεν έγινε.Όλοι παρέμειναν στις θέσεις τους ψύχραιμοι και προσπαθούσαμε να τους πείσουμε να σεβαστούν τον ιδρώτα της ομάδας τους και να τελειώσουν τον αγώνα. Να σημειωθεί οτι οι αθλητές μας και οι αθλητές του Περιστερίου έκαναν μεικτή προθέρμανση ενδεικτικό του καλού κλίματος που επικρατούσε μεταξύ τους.
Το Περιστέρι δια στόματος του κου Καραϊσκου αρνήθηκε να συνεχίσει και κατά την νόμιμη διαδικασία μηδενίστηκε,ενώ η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ πήρε τους βαθμούς- εισιτήριο για το final four.
Την Κυριακή το βράδυ δεν γνώριζαν ότι με τον μηδενισμό τους περνάει η Ηλιούπολη και επαναλάμβαναν συνέχως ότι ακόμα και έτσι προκρίνονταν εκείνοι.
Την  επομένη που μέτρησαν τα πράγματα πιο ψύχραιμα και κατά την λαική ρήση  ''δεν τους έβγαιναν τα κουκιά'' θυμήθηκαν να θίξουν τα φίλαθλα νέα παιδιά,να διαμαρτυρηθούν στο Υπουργείο Παιδείας για το γήπεδό μας, στο οποίο γήπεδο διεξάγονται δεκαετίες τώρα αγώνες επίσημοι όλων των ηλικιών και το οποίο είναι ανακαινισμένο και εγκεκριμένο, γνωρίζοντας όλοι μας ότι είμαστε σε καιρούς οικονομική κρίσης και τα γήπεδα συντηρούνται δύσκολα και δυσκολευόμαστε να βρούμε ώρες προπονήσεων.
Κύριοι του Περιστερίου,θα έπρεπε να χαίρεστε που τα νέα παιδιά προσέρχονται σε αγώνες βόλλευ και συμμετέχουν και στηρίζουν τις ομάδες.Σεβαστείτε τους κόπους των αθλητών και μην τους δώσετε το κακό παράδειγμα ότι οι αγώνες κερδίζονται με ''χτυπήματα κάτω από την μέση''.
Ειλικρινά έχετε άριστους αθλητές και λυπηθήκαμε που δεν ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους.Αφήστε τα παρασκηνικά τερτίπια και να δώσουμε τα χέρια για το καλό του αθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου