Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Aνοίγει ο διάλογος για τους κανονισμούς

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας κατέληξε στα θέματα τροποποιήσεων των κανονισμών, για τα οποία ανοίγει ο διάλογος στο forum (press@volleyball.gr) της Ε.Ο.ΠΕ μέχρι τις 28 Μαρτίου.
Τροποποιήσεις θα γίνουν σε όλους τους κανονισμούς (Πειθαρχικό Δίκαιο, Κανονισμός Διαιτησίας, Κανονισμός Προμηθειών, Κανονισμός Λειτουργίας Εθνικών Ομάδων και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Κανονισμός Εθνικών Ομάδων Beach Volley και Γενικός Κανονισμός Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων - αγωνιστικών εκδηλώσεων Beach Volley) και κυρίως στον Γενικό Κανονισμό Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων, καθώς και στον Κανονισμό Εγγραφών - Μετεγγραφών Ερασιτεχνών Αθλητών - Αθλητριών.

Δυνατότητα υποβολής προτάσεων σε οποιονδήποτε από τους υπό τροποποίηση κανονισμό έχουν όλοι οι φορείς του αθλήματος (σωματεία, Ενώσεις, ΕΣΑΠ, ΠΑΣΑΠ, ΣΕΠΠΕ, ΟΔΒΕ κλπ), αλλά και μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα (διοικητικά στελέχη, αθλητές, προπονητές, διαιτητές κλπ) μέχρι τις 28.03.2011. Η επεξεργασία των προτάσεων και των κειμένων θα γίνουν από την Επιτροπή Κανονισμών και η έγκριση του τελικού κειμένου Κανονισμών και Καταστατικού από το Δ.Σ. σε έκτακτη συνεδρίασή του μέχρι τις 02.04.2011. Η συζήτηση και η έγκριση κειμένων Κανονισμών και Καταστατικού θα γίνουν στη Γ.Σ. της Ομοσπονδίας στις 8-9.04.2011. Αναλυτικά:

Γενικός Κανονισμός Οργάνωσης & Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων:

1. Εξέταση πιθανότητας κατάργησης Β’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών και αναβάθμισης των Τοπικών Πρωταθλημάτων σε Περιφερειακά.

2. Δυνατότητα σε ομάδα που δεν μπορεί για οικονομικούς λόγους να αγωνιστεί σε υψηλή κατηγορία (Α1, Α2 Εθνική κατηγορία) να συμμετάσχει μετά από έγκαιρη δήλωση στο πρωτάθλημα της αμέσως κατώτερης κατηγορίας.

3. Δυνατότητα επιλογής ομάδων για την Α1 Εθνική κατηγορία Ανδρών και Γυναικών με προκαθορισμένα κριτήρια εκτός βαθμολογικής σειράς (Wild Card).

4. Πρόβλεψη δυνατότητας διεξαγωγής ενός αγώνα, υπό προϋποθέσεις, σε περίπτωση απώλειας δελτίων .

5. Έκδοση δελτίων από τις Ενώσεις (συμπεριλαμβανομένης της ΕΣΑΠ)

6. Αντιμετώπιση υβριστικών συνθημάτων και ρίψης αντικειμένων από τον διαιτητή

7. Πρόβλεψη για την χρήση ηλεκτρονικού φύλλου αγώνα

8. Ρυθμίσεις για αναβολή ή μετάθεση αγώνα και για τον ορισμό αναβληθέντων αγώνων

9. Επανεξέταση των περιπτώσεων μηδενισμού σε play off και σε ηλικιακά πρωταθλήματα – περιπτώσεις αυτεπάγγελτης επιβολής μηδενισμού.

10. Πρόβλεψη να θεωρείται ως υποβολή ένστασης η υπογραφή φύλλου αγώνα με επιφύλαξη σε περίπτωση άρνησης του διαιτητή να δεθεί την αναγραφή της

Κανονισμός Εγγραφών - Μετεγγραφών Ερασιτεχνών Αθλητών - Αθλητριών:

1. Εισαγωγή του θεσμού της Ομοσπονδίας Προέλευσης σε αθλητές ανεξαρτήτως εθνικότητας που εγγράφονται για πρώτη φορά στην Ελληνική Ομοσπονδία (Federation of Origin).

2. Επέκταση της υποχρέωσης καταβολής ποσού προκειμένου να εκδοθεί νέο δελτίο σε κάθε περίπτωση μεταγραφής χωρίς συγκατάθεση σωματείου ακόμα και κατόπιν απόφασης του ΑΣΕΑΔ.

3. Καθορισμός της αποζημίωσης ερασιτεχνικών σωματείων των οποίων οι αθλητές συνάπτουν επαγγελματικά συμβόλαια με ΤΑΑ (καρτολίνο).

4. Θεσμοθέτηση Οργάνου και Διαδικασίας διαμεσολάβησης για αντιμετώπιση διαφορών μεταξύ σωματείων ή αθλητών και σωματείων.

5. Ποσοτικός περιορισμός στις διενεργούμενες κάθε χρόνο μεταγραφές σε συνάρτηση με την ηλικία των αθλητών.

6. Ρύθμιση των περιπτώσεων εκπρόθεσμης υποβολής καταστάσεων ανανέωσης δελτίων.

7. Δυνατότητα διπλού δελτίου σε αθλητές κάτω των 21 ετών που έχουν επαγγελματικό συμβόλαιο σε ΤΑΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου