Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Οι προτάσεις του ΠΑΣΑΠ στο FORUM της Ε.Ο.ΠΕ.


Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Πετοσφαιριστών ( ΠΑ.Σ.Α.Π. ) με την παρούσα επιστολή επιθυμεί να γνωστοποιήσει τις απόψεις του και να υποβάλλει προτάσεις, για τους υπό τροποποίηση κανονισμούς.

Χαιρόμαστε που τρεις εκ των προτάσεων του Συνδέσμου ( wild card, καρτολίνο, διπλό δελτίο ) έγιναν αποδεκτές και είναι στη λίστα των υπό τροποποίηση κανονισμών.
Οι επισημάνσεις που θέλουμε να κάνουμε αφορούν :


• Καρτολίνο - Αντιγραφή του Ιταλικού μοντέλου με καταβολή της αποζημίωσης από τα σωματεία. Εξαίρεση να αποτελεί το δικαίωμα αθλητή εξαγοράς του καρτολίνο δια παντώς.
• Η Ε.Ο.ΠΕ. οφείλει να διατηρήσει τον εγγυητικό ρόλο που έχει στην έκδοση των δελτίων, υπό όποια μορφή και αν είναι αυτά ( λίστα αθλητών κ.α. ). Η τελική έγκριση έκδοσης ενός δελτίου ή ανανέωσης αυτού πρέπει να παραμείνει στην δικαιοδοσία της Ε.Ο.ΠΕ.
• Θεωρούμε ότι καμία κατάργηση - τροποποίηση της αυτεπάγγελτης επιβολής μηδενισμού για χρέη προς αθλητές-προπονητές, στη διάρκεια των play-off, δεν πρέπει να γίνει.Κάτι τέτοιο άλλωστε θα ήταν και ενάντια στον υφιστάμενο αθλητικό νόμο.
• Τέλος, για να αποφύγουμε φαινόμενα ομάδων που έχουν χρέη προς τρίτους ( αθλητές, προπονητές, κ.α. ) και ύστερα να "αποδρούν" μέσω της έγκαιρης δήλωσης τους ότι επιθυμούν να συμμετέχουν σε πρωτάθλημα κατώτερης κατηγορίας, προτείνουμε α) την απαγόρευση έκδοσης δελτίων σε ομάδες που αποδεδειγμένα έχουν οφειλές ή β) η δυνατότητα συμμετοχής σε μικρότερη κατηγορία να εγκριθεί μόνο στην περίπτωση που η ομάδα αποδεδειγμένα έχει τακτοποιήσει όλες τις οικονομικές της υποχρεώσεις.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς,
ΠΑ.Σ.Α.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου