Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Οι προτάσεις του Αριστοτέλη Σκύδρας στο FORUM της Ε.Ο.ΠΕ.

Σχετικά με την πρόσκλησή σας σε διάλογο για τροποποιήσεις κανονισμών της Ομοσπονδίας μας, θέτουμε υπόψη σας τα παρακάτω:


1. Ομάδα που αδυνατεί να ανταπεξέλθει οικονομικά σε εθνική κατηγορία (Α1, Α2, Β), να μπορεί να το δηλώνει μέχρι 30 Ιουνίου και να συμμετέχει στην αμέσως κατώτερη κατηγορία. Την θέση της, προφανώς, να καταλαμβάνει η αμέσως επόμενη στο πρωτάθλημα που συμμετείχε.


2. Συμφωνούμε να προβλέπεται η διεξαγωγή αγώνα σε περίπτωση απώλειας δελτίων, αρκεί να διασφαλιστεί ότι ο έλεγχος της καλής υγείας αθλητή/-τριας έχει ήδη γίνει (αν είχε αγωνιστεί σε προηγούμενο παιχνίδι, έχει αποδειχτεί ότι ο έλεγχος έγινε).
3. Η Ε.Ο.ΠΕ., οι αθλητές και οι διαιτητές (με τα όργανά τους) πρέπει να συμφωνήσουν ότι με την εκστόμιση εν χορώ υβριστικών συνθημάτων, οι αγώνες πρέπει να διακόπτονται στην αρχή για συστάσεις και ακολούθως οριστικά, σε βάρος της ομάδας των παραβατών. Και η λεκτική βία πρέπει να εκλείψει από τα γήπεδα.
4. Η wild card πρέπει όχι μόνον να επιτρέπεται, αλλά και να αναζητείται από την Ομοσπονδία μας, για ομάδες πόλεων που δίνουν προκαθορισμένες εγγυήσεις καλής και οπωσδήποτε τρίχρονης συμμετοχής.
5. Να προστατεύονται προπονητές και αθλητές από κακοπληρωτές συλλόγους, με πρόβλεψη απόδοσης σε αυτούς ακόμα και των οδοιπορικών των ομάδων και την απαγόρευση μεταγραφών από τους υπαίτιους.
6. Να υπάρξει ποσοτικός περιορισμός μεταγραφών για τις ομάδες τα 3 πρώτα χρόνια από την συμμετοχή τους σε πρωταθλήματα. Σε παλαιότερες των 3 ετών ομάδες, να μην υπάρχει περιορισμός.
7. Να μην στέλνονται καταστάσεις ανανέωσης δελτίων, να θεωρούνται αυτοδικαίως ανανεωμένα και ΜΟΝΟ σε περίπτωση που επιθυμεί σύλλογος να αποδεσμεύσει αθλητή/-τρια, να στέλνεται στην Ε.Ο.ΠΕ. σχετικό έγγραφο.
8. Για το καρτολίνο, κατ΄ αρχήν συμφωνούμε, αν και η γνώσεις και η ενημέρωσή μας για το θέμα, είναι πολύ περιορισμένες

Με αθλητικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αθανάσιος Πασπαλάς

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αικατερίνη Παπαδοπούλου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου