Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

η Αθήνα …¨δεν ακούει¨

ανακοίνωση από την Τοπική Επιτροπή Δωδεκανήσου

Η μη καταβολή των επιχορηγήσεων, αλλά και η αναίρεση των υποσχέσεων της ΕΟΠΕ αποτελεί ανυπέρβλητο εμπόδιο για την εξέλιξη των πρωταθλημάτων στο βόλεϊ.
-Δεν θα διεξαχθούν αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων αυτό το Σαββατοκύριακο.
Φαίνεται τελικά πώς στις καρέκλες των Ομοσπονδιών κάθονται άνθρωποι οι οποίοι κοιτούν μόνο το θεαθήναι, την βόλεψη των ¨δικών¨ τους σωματείων και της περιοχής τους ,


να νομίζουν πώς πρέπει να τετραγωνίζουν τον κύκλο, να ¨βολεύονται¨ με κάθε τρόπο στον ¨δικό τους πάγκο¨  και να νομίζουν πώς το βόλεϊ παίζεται μόνο στις δικές τους Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές.

Δεν βλέπουν όμως σε καμία περίπτωση τι κρύβεται πίσω από μια βιτρίνα στην οποία
-Η ΓΓΑ τους ¨κόβει¨ επιχορηγήσεις της τάξης του 30%
-Υποκλίνονται στους διαιτητές αθετώντας υποσχέσεις , προκαλώντας αποχή και παραιτήσεις
-Και έχουν γραμμένα στα παλιά τους τα παπούτσια τα πρωταθλήματα των νησιών αλλά και της Ζ΄ περιφερειας.

ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕ ΑΛΛΑ ΠΡΑΤΤΕΙ…
Στην Κω το περασμένο καλοκαίρι ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης στην συνάντηση του με τους εκπροσώπους της Τοπικής Επιτροπής Δωδεκανήσουείχε πει χαρακτηριστικά ¨ οι κινήσεις είναι τρεις: ¨Το Σάββατο γίνεται η αγωνιστική, συγκεντρώνεται άμεσα τα φύλλα αγώνα με τα εξοδολόγια και πληρώνεστε την Δευτέρα¨ !!!
Η Τοπική Επιτροπή Δωδεκανήσουακολουθεί τον σχεδιασμό και την οργάνωση, αλλά από τότε που στέλνονται οι φάκελοι και μάλιστα υπηρεσιακά, περνούν πολλές Δευτέρες και πολλά Σάββατα και λεφτά δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή ούτε για την μετακίνηση των σωματείων προς την Κω, αλλά και προς τα νησιά, όπου μπορούν να διοργανωθούν αγώνες.  Άρα άλλα έλεγε ο πρόεδρος το καλοκαίρι (Αύγουστο μήνα) κι άλλα συμβαίνουν τώρα.

Στο νησί μας η Τοπική Επιτροπή πράττει όπως επιβάλει η ΕΟΠΕ . Κάθε αγωνιστική συγκεντρώνονται παραστατικά, μπαίνουν μέσα σε ένα φάκελο και πάνε στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΟΠΕ, για να πάρει η Τοπική Επιτροπή χρήματα μετά από μερικές μέρες κι εκείνη  να ορίσει εκ νέου την επόμενη αγωνιστική.
Τα ψίχουλα έφταναν στην Ρόδο μια-δυο μέρες πριν ξεκινήσουν οι αγώνες την επόμενη αγωνιστική .

Αυτή την φορά όμως το κακό παράγινε…
-Τα χρήματα δεν ηρθαν στην Ρόδο ποτέ
-Στην Αθήνα λένε πώς δεν έχουν λεφτά περιμένοντας την εκταμίευση των υποσχεθέντων
-Η Τοπική Επιτροπή Δωδεκανήσου δεν όρισε αγώνες γι αυτό το Σαββατοκύριακο αλλά ούτε και το περασμένο λόγω της Αποκριάς και για ένα επιπρόσθετο λόγο :
Πρέπει να ορίσει παιχνίδια που θα γίνουν στην Κω και αυτό σημαίνει…μετακινήσεις! Πώς θα γίνουν όμως αυτές χωρίς χρήματα;

αναβολή των αγώνων παράλληλα σημαίνει αυτόματα στον αγωνιστικό τομέα πώς δεν θα γίνουν οι αγωνιστικές στις προβλεπόμενες ημερομηνίες και όσο πιο πίσω πάει το τέλος των πρωταθλημάτων δημιουργείται πρόβλημα στις συμμετοχές των πρωταθλητριών ομάδων στην Β΄φαση της Ζ΄περιφερειας.
Όλα αυτά για ένα ποσόν που ζητάει η Τοπική Επιτροπή από την ΕΟΠΕ και που δεν ξεπερνά τις 4.000 Ευρώ ακουσον-ακουσον!!!

Η ΤΕ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ…
Όλα αυτά φυσικά την στιγμή που η Τοπική Επιτροπή Δωδεκανήσου είναι στις επάλξεις,
-Προγραμματίζει την προετοιμασία της γυναικείας ομάδας των Island games που θα γίνουν στο isle of wight από τις 26 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου,
-Σχεδιάζει το αναπτυξιακό πρόγραμμα μινι βόλεϊ με την συμμετοχή μικρών παιδιών από τα σχολεία και τους συλλόγους
-Και προγραμματίζει επίσης για το καλοκαίρι την διεξαγωγή τουρνουά beach volley με την συμμετοχή και των ομάδων από τα νησιά- μέλη της IGA.
Η προσπάθεια είναι μεγάλη αλλά η Αθήνα …¨δεν ακούει¨ !!!

0
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου